EdCamp NL op afstand

Woensdag 1 april 20:00 – 21:30

Een mix van een studiemiddag en een borrel.

Misschien ken je het idee van een EdCamp wel. Een gezellige informele bijeenkomst waarbij er verschillende gave workshops tegelijkertijd worden gegeven door docenten en de bezoeker kan kiezen waar die bij aan wilt schuiven. Na zoveel dagen in je eentje thuis je lessen vorm te geven is het wel fijn om in een informele sfeer inspiratie op te doen. 

Woensdag, 1 april om 20:00 organiseren we een serie van webinars van 30 min gegeven door inspirerende docenten die hun ervaringen en best practices rondom afstandsonderwijs zullen delen. 

Heb jij ook een best practice om te delen? Vul dan het formulier rechts in met jouw voorstel. Zoals een echt EdCamp betaamt kan dit ook nog ad hoc besloten worden op de avond zelf.

Het programma wordt hier zsm bekend gemaakt.

Tot volgende week!

Focus: Onderwijs op afstand

Programma

Ronde 1 20:00 – 20:30

Pauze

Ronde 2 20:45 – 21:15

Hieronder zie je de sprekers per ronde. De docentenkamer zal vanaf 19:45 open zijn. 

We zullen Webex gebruiken voor alle sessies. Hiervoor hoef je geen account aan te maken maar moet je wel de webex app voor downloaden op je laptop, tablet of mobiel. De instructies volgen vanzelf wanneer je je aanmeld voor een sessie.

Klik op de Webex link om in te loggen bij de sessie die je wilt volgen. 

Dagen
Uren
Minuten

Wat is een EdCamp?

Een edcamp is: een ‘onconferentie (Engels: unconference), ofwel een door deelnemers gedreven bijeenkomst zonder specifiek programma en met een vrije structuur, waarbij de conferentie in meer of mindere mate wordt ingevuld of tot stand komt tijdens de conferentie zelf. Vooraf wordt mogelijk wel de bedoeling, de richtlijnen en de parameters bekendgemaakt. (bron; Wikipedia).

De Edcamp Foundation omschrijft het als volgt: ”Edcamp is free, democratic, participant-driven professional development for teachers.

EdCamp NL

Ga naar de website van EdCamp NL voor meer informatie over in real life EdCamps die jaarlijks georganiseerd worden op verschillende scholen.